Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Aperitief
Voorgerecht

Gegrilde garnalen met muntpesto

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix
Mix de pijnboompitjes samen met een scheutje olijfolie, look, munt en citroensap (naar smaak), voeg indien nodig een beetje water toe zodat de pesto smeuïg wordt. Kruid naar smaak met p&z.
Steek de garnalen op een prikkertje en grill ze.
Schep telkens wat pesto in een borrelglaasje en zet de garnalen erin.
Bereiding met Thermomix

Doe de pijnboompitjes, olijfolie, look, munt en een scheutje citroensap in de beker en hak 10 sec/ snelheid 7, schraap naar beneden en herhaal. Voeg indien nodig een beetje water toe zodat de pesto smeuïg wordt. Breng op smaak met peper en zout. Haal het darmkanaal uit de scampi’s, spoel ze en dep ze droog. Steek de scampi’s op een prikkertje, smeer ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill of bak ze kort. Verdeel de pesto over 16 borrelglaasjes en zet de scampi’s hierin.

Ingrediënten


Voor 16 stuks
  • 16 garnalen of scampi’s (zonder darmkanaal)
  • 50 g pijnboompitten
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 15 g muntblaadjes
  • scheutje citroensap