Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Tussendoortje

Fruitcake

Bereiding


Bereiding met Thermomix
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng 300 g water aan de kook met de ketelfunctie, voeg de amandelen toe en kook ze 2 min/ 100°C/ snelheid 1 linksdraaiend. Giet ze af en leg ze op een vel keukenpapier, wrijf de schil eraf. Maak de beker droog en hak de noten tot meel 10 sec/ snelheid 10, zet apart.
Smelt de kokosolie of boter 3 min/ 50°C. Voeg de eieren en suiker toe, plaats de vlinder en klop op 3 min/ snelheid 3.
Snij ondertussen het fruit in stukjes en leg het in een ingevette taartvorm.
Voeg de bloem, meel en gemalen amandelen bij het mengsel en meng 2 min/ snelheid 3. Verwijder de vlinder en schep het beslag over het fruit. Bak de cake 50 minuten op 180°C.

Ingrediënten


Voor 1 cake
  • 50 g amandelen
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 30 g volkoren meel of havermeel
  • 100 g rietsuiker
  • 150 g kokosolie of bio- boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 8- tal abrikozen of 4 nectarinen of 300 g bosbessen (diepvries)