Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch

Focaccia met ui

Bereiding


Bereiding met Thermomix

Vet een bakplaat in met olijfolie.

Doe bloem, verse gist, water, 20 g olijfolie en zout in de mengbeker en kneed 3 min/ deeg kneedstand.
Breng het deeg over op de bakplaat. Duw het deeg plat in de vorm. Bedek het deeg met een schone handdoek en laat het rijzen tot het in volume is verdubbeld (ca. 1 uur). Verwarm de oven voor op 220°C.
Spreid het deeg zonder het verder te kneden met ingevette vingertoppen uit tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat, duw met je vingers putjes in het deeg en zet de plaat opzij.
Topping
Doe olijfolie, water en zout in de mengbeker en emulgeer 10 sec/snelheid 4
Voeg de uien toe aan de mengbeker, hak 6 sec/snelheid 4, kook vervolgens 10 min/100°C/linksdraaiend/snelheid 1. Verdeel de uien over het deeg. Bak gedurende 20-25 minuten (220°C) of totdat het deeg goudbruin is. Laat de focaccia afkoelen voordat u het in vierkanten snijdt en serveert.

Ingrediënten


Voor 1 grote focaccia (circa 8 stuks)
  • 600 g 00- bloem (of tarwebloem)
  • 30 g verse gist
  • 380 g water
  • 20 g olijfolie
  • 1 tl zout

Voor de topping:

  • 300- 350 g ui
  • 40 g olijfolie
  • 40 g water
  • 1/2 tl zout en wat extra grof zout of schilfers