Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Couscous met veggie balletjes

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Doe de couscous in een kommetje en overgiet deze met eenzelfde hoeveelheid kokend water. Laat even weken en daarna afkoelen.

Maak ondertussen de veggie balletjes: snipper het uitje fijn en doe dit samen met een geperst teentje look in een kom. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng goed. Laat minstens 15 minuten opstijven in de koelkast. Rol er vervolgens balletjes van en bak ze in wat olijfolie tot ze goudbruin kleuren.

Werk de couscous af: snij de paprika en komkommer fijn en hak de munt. Voeg dit bij de couscous samen met een scheutje citroensap, olijfolie en de granaatappelpitjes. Serveer met de veggie balletjes.

 

 

Tip

Maak een extra yoghurtsausje door 1 volle el yoghurt te mengen met wat mosterd, citroensap, munt en geperste look.

Gebruik de overige veggie balletjes met een slaatje als lunch.

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 60 g volkoren couscous
  • 2 handvol verse munt
  • 1 rode paprika
  • ⅓ komkommer
  • 4 el granaatappelpitjes
  • scheutje citroen

Veggieballetjes (12-tal, gebruik er 3-4 per persoon)

  • 120 g havermout
  • 50 g pittige kaas (gruyère of oude kaas)
  • 2 eieren
  • 75 g cottage cheese
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 gemalen kruidnagel
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl tijm
  • ¼ tl oregano
  • ½ tl zeezout
  • 1 el maanzaad