Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Courgetti met pesto en oventomaatjes

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Maak spaghettislierten van de courgettes met de spiraalsnijder. Doe de slierten in een kom en bestrooi ze met zout, meng om en laat ze even staan. Doe de kerstomaatjes in een ovenschotel, besprenkel ze met olijfolie en strooi de Italiaanse kruiden erover, zet ze 5-10 minuten onder de grill of tot hun schilletje barst. Giet het vocht van de courgetteslierten en voeg ze bij de tomaatjes. Zet de oven op 160°C en plaats de courgette met tomaat in de oven.

Maak ondertussen de pesto. Hak de parmesan fijn in een keukenrobot. Voeg de roquettesla, basilicum en look toe en hak fijn. Doe de pijnboompitjes erbij en hak opnieuw, giet er beetje bij beetje olijfolie bij tot je een smeuïg geheel bekomt. Voeg een scheutje citroensap toe en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer met de courgetteslierten en tomaatjes.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 2 courgettes
  • 400 g kerstomaatjes
  • 1 klp Italiaanse kruiden
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 g parmezaan
  • 2 handvol raketsla
  • 2 handvol basilicum
  • scheutje citroensap
  • 1 teentje look