Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Dessert

Chocoladecake

Bereiding


Bereiding met Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een (kleine) bakvorm in.

Plaats de vlinder. Doe de eiwitten en het zout in de mengbeker en klop 4 min/snelheid 3,5 tot

het stijf is. Verwijder de vlinder. Schep het eiwit in een kom en zet opzij.

Doe de chocolade in de mengbeker en rasp 6 sec/snelheid 8. Schraap het mengsel met de

spatel naar beneden. Voeg boter toe en smelt 3 min/50°C/snelheid 1.

Voeg suiker, vanillesuiker, bakpoeder, cacaopoeder, bloem en apart gehouden opgeklopte

eiwitten toe en mix 10 sec/snelheid 5. Roer indien nodig opnieuw met de spatel.

Doe het deeg in de voorbereide bakvorm en bak het 30-40 minuten (180°C) tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat het 10 minuten in de vorm afkoelen en doe het dan op een rooster om volledig af te koelen.

 

Ingrediënten


Voor 1 cake
  • 4 eiwitten
  • Snuifje zout
  • 100 g zwarte chocolade
  • 50 g boter
  • 40 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 5 g cacaopoeder