Skip to main content

Chia- bessenconfituur en zonnebloempittencrumble

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 250 g bessenmix (diepvries)
  • 30 g kokosbloesemsuiker of agavesiroop
  • 1/2 tl agar agar
  • 1.5 el chiazaadjes
  • 100 g zonnebloempitten
  • 1 klp agavesiroop

Bereiding met Thermomix


Doe de bessen, suiker en agar agar in de beker en kook 8 min/ 100°C/ snelheid 1, plaats het stoommandje op de beker (tegen het spatten).
Voeg de chiazaadjes toe en kook nog 30 sec/ 100°C/ snelheid 1.
Voor de zonnebloempitten crumble rooster je de zonnebloempitjes in een droge pan tot ze lichtjes kleuren en beginnen geuren. Draai het vuur uit en voeg de agavesiroop toe en meng. Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten bokaaltje.

Tip

Serveer de chia- bessenconfituur met geroosterd brood of yoghurt en werk af met de zonnebloempiiten crumble


© Petra Vaes – Voeding in balans – Huttelaan 13, 3001 Heverlee – 016 22 85 46 – petra.vaes@voedinginbalans.be