Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch
Voorgerecht

Champignonspread

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Breng 500 ml water aan de kook met de groentebouillon. Blancheer de champignons enkele minuten en giet ze af in een vergiet, laat afkoelen. Hak de champignons en de peterselie fijn en meng ze met de mayonaise en een scheutje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Bereiding met Thermomix

Doe 500 ml water samen met de groentenboullon in de beker en breng aan de kook 5 min/ 100°C of ketelfunctie op 100°C (TM6). Reinig de champignons en voeg ze toe, blancheer ze 3 min/ 98°C/ snelheid 1. Giet de champignons af in het stoommandje en laat ze afkoelen. Maak de beker leeg, gebruik de bouillon eventueel voor soep. Draai de TMX op snelheid 7 en hak de peterselie fijn. Schraap naar beneden, voeg de champignons, mayonaise en een scheutje citroensap toe en hak 3 sec/ snelheid 5. Breng op smaak met peper en zout.

Tip

Ipv bladpeterselie kan je verse dragon gebruiken

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 250 g champignons
  • 1 klp groentebouillon
  • 1 handvol bladpeterselie
  • scheutje citroensap
  • 1 el mayonaise zonder toegevoegde suiker