Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch
Ontbijt
Tussendoortje

Broodpudding

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix
Verwarm de oven op 180°C.
Breek of snij het brood in stukjes, doe het in een kom en overgiet met de melk. Laat dit minstens 30 minuten weken.
Voeg de overige ingrediënten (behalve de rozijnen) toe en meng goed. Meng tot slot de rozijnen eronder.
Doe het beslag in een bakblik en bak 50 minuten op 180°C. Haal de broodpudding uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.
Bereiding met Thermomix
Doe het brood in de beker en hak het 30 sec/ snelheid 8. Voeg de melk toe en laat minstens 30 minuten weken.
Voeg de overige ingrediënten (behalve de rozijnen) toe en mix 30 sec/ snelheid 3. Voeg de rozijnen erbij en mix 30 sec/ snelheid 2 linksdraaiend.
Doe het beslag in een bakblik en bak 50 minuten op 180°C. Haal de broodpudding uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.

Ingrediënten


Voor 1 stuk
  • 300 g oud brood
  • 400 ml melk
  • 80 g bio- boter
  • 80 g rietsuiker
  • 3 eieren
  • 20 g vanillepudding poeder
  • 50 g rozijnen
  • 1 klp kaneel