Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Bijgerecht
Diner

Bearnaisesaus

Bereiding


Bereiding met Thermomix

Pluk de dragon en behoud de steeltjes. Plaats de dragonblaadjes in de mengbeker en hak 2 sec/snelheid 7. Doe dit in een kommetje en zet ze opzij.

Plaats de sjalotten in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5. Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.

Voeg de witte wijnazijn en dragonstelen toe en kook 4 min 30 sec/100°C/snelheid 1. Plaats het kookmandje in een kom en giet er de inhoud van de mengbeker in. Knijp de sjalotten met de spatel om al het sap eruit te halen. Gooi de sjalotten en de resterende dragonstelen weg en zet vervolgens de azijn reductie opzij.

Spoel en droog de mengbeker.

Plaats 30 g azijn reductie, boter, eidooiers, zout en peper in de mengbeker en start de modus Indikken: saus icoontje/80°C.

Voeg de gehakte dragonblaadjes toe en meng 10 sec/snelheid 2.5.

Dien warm of koud op.

Ingrediënten


  • 4 – 5 takjes verse dragon
  • 80 g sjalot
  • 80 g witte wijnazijn
  • 180 g boter, in stukken
  • 4 eierdooiers
  • ½ – 1 tl zout
  • 2 snuifjes gemalen peper