Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Ontbijt
Tussendoortje

Bananencake

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de bloem, havermout, suiker en een snuifje zout in een kom en meng. Voeg boter, eieren en banaan in stukjes toe en mix tot je een smeuiig deeg krijgt. Mix tot slot de baksoda en het citroensap door het beslag. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Werk af met plakjes banaan.

Bak de cake 50 minuten op 180°C of tot een prikker er droog uitkomt.

Ingrediënten


Voor 1 cake
  • 120 g bio- boter op kamertemperatuur
  • 120 g volkoren meel
  • 70 g havermout
  • 70 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen + 1 extra voor de afwerking
  • 2 koffielepels baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 1 el citroensap
  • snuifje zout