Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Dessert
Ontbijt
Tussendoortje

Bananencake

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bloem, havermout, suiker en een snuifje zout in een kom en meng. Voeg boter, eieren en banaan in stukjes toe en mix tot je een smeuiig deeg krijgt. Mix tot slot de baksoda en het citroensap door het beslag. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Werk af met plakjes banaan.
Bak de cake 50 minuten op 180°C of tot een prikker er droog uitkomt.
Bereiding met Thermomix
  • 120 g bio- boter (kamertemperatuur)
  • 120 g volkoren meel
  • 70 g havermout
  • 70 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen + 1 extra voor de afwerking
  • 2 klp baksoda
  • 1 el citroensap
  • snuifje zout

Ingrediënten


Voor 1 cake