Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch

Aziatisch slaatje

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Schil de wortels en snij ze met behulp van een dunschiller in dunne reepjes, doe deze in een kom en besprenkel met de (rijst)azijn en een snuifje zout, laat marineren.

Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes, spoel ze onder stromend water en dep ze goed droog. Doe de blokjes in een kom. Snij de rode ui in halve maantjes en voeg ze bij de zoete aardappelblokjes. Besprenkel ze met een beetje olie, schud op en bak ze in de oven op 200°C (of in de airfryer) tot ze zacht zijn en lichtjes kleuren (ongeveer 30 minuten).

Rooster de kokosschilfers in een droge pan tot ze lichtjes kleuren. Zet apart, snij de tempeh in blokjes en bak ze in kokosolie.

Snij de selder en de paprika in stukken en de komkommer in plakjes.

Maak de dressing door de sojasaus, kokosbloesemsuiker, het sap van de limoenen te mengen, snipper het chilipepertje fijn en voeg toe.

Dresseer alles op een bord en werk af met de dressing en de kokosschilfers.

Ingrediënten


Voor 8 personen
  • 2 wortels
  • scheut (rijst)azijn
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 2 rode uien (of 4 sjalotten)
  • 4 stengels witte selder
  • 2 puntpaprika's
  • 1 grote of 2 kleine limoenen
  • handvol kokosschilfers
  • 8 el sojasaus
  • 4 klp kokosbloesemsuiker
  • 2 chilipepertjes
  • 2 pakjes gerookte tempeh
  • 1 komkommer (of 3 mini- komkommers)