Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Ontbijt
Tussendoortje

Appelcake met yoghurt

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de appels in blokjes en besprenkel ze met een beetje citroensap. Doe de amandelen in een hakmolentje en hak ze fijn. Voeg de havermout toe en hak fijn. Doe het meel in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, eieren, bakpoeder, zeezout en kaneel toe, meng alles goed door elkaar. Voeg de rozijnen en appelblokjes erbij en meng goed. Schep het mengsel in een ingevette cakevorm en bak 50- 60 minuten op 180°C.

Bereiding met Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de appels in blokjes en besprenkel ze met een beetje citroensap. Doe de amandelen in de beker en hak ze 7 sec/ snelheid 10. Voeg de havermout toe en hak 5 sec/ snelheid 10. Voeg de Griekse yoghurt, eieren, bakpoeder, zeezout en kaneel toe en meng 1 min/ snelheid 3. Schraap naar beneden en voeg de rozijnen en appelblokjes toe, meng 30 sec/ snelheid 3 linksdraaiend. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm en bak 50- 60 minuten op 180°C.

Ingrediënten


Voor 1 cake
  • 150 g havermout
  • 50 g amandelen
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • snuifje zout
  • 85 g rozijnen
  • 2 grote appels
  • scheutje citroensap