Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Ontbijt
Tussendoortje

Wortelmuffins

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de kokosolie (in de micro- oven of in een pannetje), zet apart. Rasp de citroen (vermijd van het wit onder de schil mee te raspen). Schil de appel en snij deze in blokjes, besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Schil en rasp de worteltjes. Doe het meel, bakpoeder, kokosbloesem- of rietsuiker, kokosschilfers en het snuifje zout in een kom en roer om. Meng in een maatbeker de eieren, kokosolie en appelsap door elkaar en voeg het dan bij de droge ingrediënten. Meng goed door elkaar tot je een glad beslag bekomt. Voeg nu de appelblokjes, geraspte wortels en citroenzeste toe en meng opnieuw. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes. Leg enkele pompoenpitjes op elke muffin en druk ze een beetje aan. Bak de muffins 30 minuten op 180°C.

Bereiding met Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Weeg de kokosolie af in de beker, verwarm 3 min/ 60°C/ snelheid 1. Giet in een kommetje en zet even apart. Rasp de citroen en zet de zeste apart. Schil de appel en snij deze in blokjes, besprenkel met het sap van 1/2 citroen en zet apart. Schil de worteltjes, snij ze in grote stukken en hak ze fijn 3 sec/ snelheid 5. Schraap naar beneden en voeg de bloem, suiker, citroenzeste, een snuifje zout en de kokosschilfers toe. Meng 10 sec/ snelheid 3. Voeg de eieren, kokosolie en het appelsap toe en meng 1 minuut/ snelheid 3 linksdraaiend. Schraap naar beneden, voeg de stukjes appel toe en herhaal 30 sec/ snelheid 3 linksdraaiend (of iets langer, het deeg moet goed gemengd en smeuïg zijn). Schep het deeg over in de muffinvormpjes, leg enkele pompoenpitjes op elke muffin en druk aan, bak 30 minuten op 180°C.

! ’s Zomers hoef je kokosolie niet te smelten want het wordt vloeibaar bij 25°C

Ingrediënten


Voor 12 stuks
  • 200 g kokosolie
  • 280 g volkoren meel
  • 100 g kokosschilfers
  • 150 g kokosbloesem- of rietsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 worteltjes
  • 1 dikke appel
  • zeste van 1 bio- citroen
  • 30 ml appelsap
  • enkele pompoenpitjes
  • snuifje zout