Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Bereiding


Bereiding met Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de pompoen en snij hem in blokjes, je mag de schil eraan laten. Doe de pompoenblokjes in een kom en meng ze met een flinke scheut olijfolie en de sesamzaadjes. Spreid ze uit op een ovenplaat en bak de blokjes 20- 30 minuten of tot ze zacht zijn. Doe de quinoa in het stoommandje en spoel deze onder koud stromend water. Doe 700 g water in de beker, plaats het stoommandje erin en kook 10 min/ 100°C/ snelheid 4. Meng de quinoa even om met een spatel en kook opnieuw 10 min/ 100°C/ snelheid 4. Laat nog 5 minuten afgedekt staan en schep de quinoa over in een kom. Reinig de beker en maak hem droog. Hak de amandelen en cashews 2 sec/ snelheid 7. Doe de avocado- olie, stukjes lente- ui, munt, citroensap en 1 tl zeezout in de beker en mix 5 sec/ snelheid 7, schraap naar beneden en herhaal 5 sec/ snelheid 5. Meng de dressing onder de quinoa, voeg de spinazie en pompoenblokjes toe en schep alles voorzichtig om.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 800 g pompoen, butternut of kastanje
  • 2 el sesamzaad
  • 700 g water
  • 200 g quinoa
  • 30 g gepelde amandelen
  • 30 g cashewnoten
  • 40 g avocado- olie
  • 1 lente- uitje (of sjalot)
  • 1 handvol verse munt
  • scheutje citroensap
  • 50 g spinazie (of jonge sla)