Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Currystoofpotje met kalkoen, linzen en bloemkool

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snij de kalkoen in blokjes. Schil en snipper de ui fijn, schil en snij de wortels in plakjes en snipper de gember en look fijn. Verhit een beetje olijfolie in een kookpot en bak de kalkoenblokjes aan. Voeg de wortel, ui, gember, look, curry, kurkuma en het kaneelstokje erbij en laat even meestoven. Voeg nu de linzen, tomatenpuree, het bouillonblokje en de kokosroom toe, roer om en laat op een zacht vuurtje sudderen. Was de bloemkool en breek deze in roosjes. Voeg na 30 minuten de bloemkoolroosjes toe en laat nog even sudderen tot de bloemkool gaar is. Draai het vuur uit, voeg de spinazie en een scheutje citroensap toe, roer om en serveer.

Tip

Je kan het stoofpotje zo eten of serveren met bloemkoolrijst, dan is het een slow- carb maaltijd of je kan het serveren met rijst of quinoa.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 1 rode ui
  • 300 g kalkoenfilet
  • 100 g groene linzen (ongekookt)
  • 2 wortels
  • 1/2 bloemkool
  • 2 handvol spinazie
  • 1 blik kokosroom
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes look
  • 2 cm verse gember
  • 1 el currypoeder
  • snuifje cayennepeper
  • 1 klp kurkuma
  • 1 kaneelstokje
  • 1 blokje groentebouillon
  • scheutje citroensap