Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Spitskoolpasta met tonijn

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snij de spitskool overlangs in plakken, maak ze los zodat je slierten krijgt, hou apart. Snij de overige groenten in stukjes. Stoof de ui aan in een beetje olijfolie, voeg na enkele minuten de groenten toe en stoof een 5-tal minuut- jes. Voeg de Italiaanse kruiden, bouillon, olijven en passata toe en laat 20-30 minuutjes zachtjes sudderen. Stoom of kook ondertussen de spitskoolpasta bijtgaar, giet af in een vergiet en laat uitlekken, houd warm. Voeg de tonijn toe aan de saus, laat nog even doorwarmen en serveer met de spitskool- pasta, werk af met basilicum.

Tip

Je kan de spitskoolpasta eventueel vervangen door courgetteslierten, deze hoef je niet te koken maar gewoon even te verwarmen in de saus. Liever wat pittiger? Voeg dan een snuifje cayennepeper en paprikapoeder toe.

Ingrediënten


Voor 2 personen

240 g tonijn in eigen nat
8-tal zwarte olijven zonder pit

1 ui
1 rode paprika
1 wortel
½ courgette
2 klp Italiaanse kruiden

1 klp groentebouillon
500 ml passata
± 500 g spitskool (of witte kool)

1 handvol basilicum