Suikerstop!

In 1 maand naar een gezondere eetgewoonte!

Je voelt je na Suikerstop! minder afhankelijk van suiker, je smaakpapillen staan weer op scherp, je slaapt veel beter, je kan je beter concentreren, je voelt je weer fit en goed in je vel én… je straalt omdat je enkele kilo’s minder weegt!

Suikerstop is ontstaan tijdens de eerste lockdown. Tijdens die dagen van complete rust (de bezorgdheid om het coronavirus even niet meegerekend 😉) stelde ik me de vraag:

‘Hoe kan ik mensen op een efficiënte en effectieve manier naar een gezonder gewicht en eetpatroon leiden?’

Het antwoord op deze vraag werd het online Suikerstop 1.0!-programma. Want zo kon ik mensen toch samenbrengen om elkaar te steunen en motiveren om een gezond- en suikervrij eetpatroon uit te bouwen. Tijdens de online sessies zoomde ik in op een aantal voedings- en leefstijl gerelateerde onderwerpen. Ter inspiratie werkte ik 90 gemakkelijke en gezonde recepten uit om meteen mee aan de slag te gaan. Het Suikerstop- traject verloopt in 3 fasen, van strikt koolhydraatarm tot meer volwaardige koolhydraten naar het einde toe.

De opvolger van Suikerstop 1.0 werd Suikerstop 2.0 met 90 nieuwe recepten!

De recepten uit Suikerstop 1.0! zijn iets meer gericht op de lente- zomerperiode en werden ondertussen ook gebundeld in het Suikerstop 1.0- kookboek. Het Suikerstop 2.0!- programma spitst zich meer toe op de herfst- winterperiode.

Suikerstop! is een groepsprogramma waarbij je een maand lang alle (toegevoegde) suikers aan de kant zet en met behulp van 90 uitgekiende recepten jouw eetpatroon in balans brengt.

Voor wie?

 • Als je komaf wil maken met je (overdreven) drang naar zoetigheid
 • Als je klaar bent om je overtollige (corona/winter)kilo’s aan te pakken
 • Als je staat te springen voor meer energie
 • Als je hulp nodig hebt om een gezondere eetgewoonte uit te bouwen
 • Als je plezier en ontspanning wil vinden in gezond koken
 • Als je moeiteloos wil leren kiezen voor échte voeding die goed voor je is en je ook echt voedt

Wat kan je verwachten?

 • Ik leer je bewuster te worden van de verborgen suikers in onze voeding
 • Na een maand suikerstop heb je de tools in handen om een gezond en suikerarm eetpatroon verder te zetten
 • Heel veel seizoensgebonden recepten boordevol inspiratie
 • De Suikerstop!-recepten zijn gemakkelijk en snel klaar te maken
 • Suikerstop! biedt je de steun en motivatie van gelijkgezinden, want samen kunnen we alles aan!

Actie ex- deelnemers!

Heb je Suikerstop 1.0 en/of 2.0 reeds gevolgd maar is je inzet wat verwaterd? Geen probleem, je bent opnieuw welkom om mee te doen en je suikerarme eetgewoonte weer op te frissen.

Speciaal voor ex- deelnemers: schrijft jouw vriend/ collega/ familielid zich in voor Suikerstop 1.0 dan krijg jij als bestaande klant een korting van maar liefst 50% (je betaalt dus 64.50 ipv 129€)

Goed nieuws! De Christelijke Mutualiteit betaalt vanaf dit jaar 40 euro terug van jouw deelname aan het online Suikerstop!-programma. (Mogelijks zijn er nog andere mutualiteiten die een deel van de inschrijvingskost vergoeden, vraag het zeker na bij jouw mutualiteit).

Yes, ik ga ervoor en schrijf me in!

Wat is inbegrepen?

 • 5 online sessies (via zoom) én ondersteuning via whatsapp
 • 90 recepten om je te inspireren en motiveren
 • Onbeperkte online toegang tot de Suikerstop 1.0 recepten
 • Suikerstop 1.0- kookboekje

Data:

 • kick-off: ma 17/4/23
 • vervolgsessies: do 20/4, 27/4, 4/5 en woe 17/5 (wegens OH Hemelvaart)

We starten telkens om 10u, reken op 45 minuten/ sessie

Plaatsen zijn beperkt tot 8 personen

Voel je het kriebelen om dit voorjaar voluit voor je gezondheid te gaan? Besef je dat het nu tijd is om in een betere eet- en leefgewoonte te investeren? Schrijf je in.

Prijs: 129 euro

! Geen nood als je een sessie niet kan bijwonen, je kan de opname achteraf bekijken.

! Geen nood als je niet alle recepten letterlijk kan volgen, er is ruimte voor je eigen creativiteit.

! Suikerstop kan je combineren met EQ3-vervangmaaltijden voor die momenten dat het snel moet gaan.

 • Recepten

  Laat je inspireren

 • Recepten

  Laat je inspireren

 • Recepten

  Laat je inspireren

 • Recepten

  Laat je inspireren

 • Recepten

  Laat je inspireren

Ontvang de nieuwsbrief

boordevol info, tips, nieuws en heerlijke recepten.

Getuigenissen

Betty

9 januari 2023

Net zoals bij mijn deelname aan Suikerstop 1.0!heb ik ook bij Suikerstop 2.0! een goed gevoel overgehouden en ben ik nu weer terug gemotiveerd om ervoor te zorgen dat ik zo weinig mogelijk suikers gebruik. Het is leuk om wekelijks in groep een onlinesessie te volgen en de moeilijke momenten met anderen te delen en ondertussen ook heel veel info in verband met toegevoegde suikers en een gezonder eetpatroon te krijgen. Ook de WhatsAppberichtjes ter ondersteuning tijdens de ganse periode hielden me alert. Ik ben tijdens de suikerstopmaand 3 kg afgevallen en wil nu nog 2 kg verliezen en hoop mijn doelstelling tegen de feestdagen te bereiken. Ik zou je programma zeker aan mijn kennissenkring aanraden. Tip: laatste sessie in uw praktijk met demo Thermomix.

Ik heb suikerstop 2.0 tot nu toe als heel positief ervaren! Dankzij de heerlijke recepten heb ik mijn eetgewoonten aangepast. Ik at al heel weinig vlees, maar liet het gewoon weg waardoor ik te weinig eiwitten at en dit compenseerde met teveel koolhydraten. Ik voel me nu veel beter en heb geen zin meer in zoet. 😀 Nu nog oefenen in wat trager en minder grote porties eten…

Ik ben erg tevreden over mijn deelname aan jouw suikerstop programma. Wat ik meeneem naar de toekomst: ik ben er de afgelopen weken écht in geslaagd om niet alleen van suiker af te kicken, maar ook om écht véél gezonder te gaan eten.

- ik ben 3 kilo afgevallen - mijn hongergevoel is sterk verminderd - ik slaap beter door - ik ben nu beter georganiseerd ifv koken en boodschappen doen -ik ben gemotiveerder om te bewegen: wandelen, fitness en voel me fitter

Dankjewel voor al je recepten, tips en informatie… het programma kwam voor mij op het juiste moment, en heeft me weer op het goede voedingsspoor gezet… Je slaagt erin om ons gezond te leren eten zonder in te boeten op de smaak en zonder al te veel uren te moeten spenderen aan koken. Ik vond ALLE recepten lekker, sommige heel verrassend en het zet me aan om nieuwe dingen uit te proberen. Ze zijn erg afwisselend en je kan er ook (gezond) van snoepen, dus ik ben zeer tevreden.

‘Nog nooit zo'n leuk "dieet" gedaan: 30 dagen zonder koekjes of chocola zijn voorbijgevlogen omdat ik telkens weer benieuwd was wat er nu weer op het menu zou staan. Ik heb veel bijgeleerd: nieuwe smaakcombinaties en producten die ik daarvoor nooit had gekocht: een dikke merci !

‘Ik ben fan! Ik volgde deze zomer Suikerstop! en dit najaar Suikerstop 2.0. In totaal verloor ik meer dan 10 kg… ongelofelijk, ik kon niet vermoeden dat het zo vlot zou gaan! De recepten zijn duidelijk en het zijn ruime porties, ik heb geen honger tussendoor, heb veel nieuwe producten leren kennen en ben door de sessies meer gaan nadenken over mijn eetgedrag- en gewoontes.’

‘Vroeger was ik een echte vleeseter maar ik voel dat deze manier van eten veel beter is. Ik heb geleerd etiketten te ontrafelen en heb dankzij de uitgebalanceerde recepten heb ik geen tussendoortjes meer nodig. Jouw aanmoedigingen via whatsapp waren ook heel fijn!

‘Blij dat ik weer heb meegedaan, het was zijn geld waard. Blij met de vele receptjes. Veel nieuwe verrassende zaken. Aangezien ik sinds april quasi voortdurend suikerstop 1 heb herhaald (maar met veel variaties) was suikerstop 2 gewoon een verderzetting maar met nieuwe recepten. Dankjewel!’

‘Ik vond het opnieuw een erg goed geheel van info en van 'doen'. Ik zou in het voorjaar opnieuw willen meedoen. Het is voor mij een soort 'herinnering' om on track te blijven.’

Mijn voornaamste doel was om na een proteïnedieet terug over te schakelen op normale voeding en dit programma sloot daar perfect bij aan. Ik vond de gerechten heel lekker en makkelijk klaar te maken. Ik vond de interactie in WhatsApp groep ook heel fijn en dat je altijd beschikbaar was voor vragen.

Ik moet jaarlijks een bloedname laten doen omdat ik met verhoogde cholesterol zit (al jaren - genetisch familiaal) en gewone check-up. Al verschillende jaren eet ik nauwelijks kaas, weinig tot geen slaatjes of charcuterie.. enz. en nam ik rode gist supplement om alles zo goed mogelijk onder controle te houden. Helaas schommelde de waarden nog steeds rond de 200-215 ... niet megaverhoogd, maar toch te veel naar mijn zin. Dit jaar... 144! Ik was zo fier en blij... en dit dankzij de verminderde suikerinname; dankzij beetje aanpassing van levensstijl zonder veel moeite. 

Ik wist al veel van de (verborgen) suikers maar ik had een stevige duw in de rug nodig om even bewust stil te staan bij mijn eetgewoontes. En dat is me toch goed gelukt. Ik ben op dit moment, dat is de 29ste dag, 4,5 afgevallen.

Wij hebben de suikerstop als zeer positief ervaren, wij stelden vast dat we toch al vrij gezond bezig waren, maar hebben toch nog heel wat weetjes meegekregen en er ook ons eetgedrag aan aangepast, bijvoorbeeld  als ontbijt aten wij specialK  nu vervangen door havermout of Griekse yoghurt die ik tot mijn eigen verwondering nu zonder toevoeging van suiker ook heel lekker vindt . Dit gaan we zeker behouden want hierdoor hebben wij tijdens het fietsen geen dipje meer .

Het feit dat we dit programma in een online-groep volgen , is ook positief want als je weet dat anderen goed bezig zijn (door de berichtjes op WhatsApp) ga je op een moeilijk moment toch niet toegeven aan de zoete drang.

Wat voor mij Suikerstop! zo geweldig maakt is dat ik dankzij de toepassing van de nieuwe inzichten rond suiker en tussendoortjes geen opgeblazen gevoel meer heb (dikwijls had ik tegen de avond anders een 'zwangere buik van 6 maanden' - echt zonder overdrijven - en zeer frustrerend). Ik slaap nu ook veel beter (ik dacht vroeger dat het aan de menopauze lag) en heb meer energie.

Ben me meer bewust geworden van wat ik in mijn mond steek, vooral het zoet bij de koffie – niet echt veel maar het was precies of het erbij ‘moest’ – nu kan ik gewoon genieten van koffie, thee of chai zonder dat er iets meer bij moet. Ik skip ook de kip meer en eet meer vegetarisch – slaatjes kunnen ook zo lekker zijn – ben ook blij dat ik al de zaadjes ontdek heb dank zij jou – lekker crunchy in salad of yoghurt

G E W E L D I G! De documentatie, het traject, de tips en community spirit zorgen ervoor dat het gemakkelijk is en je een nieuwe levenswijze kan installeren. 

‘Je slaagt erin om ons gezond te leren eten zonder in te boeten op de smaak en zonder al te veel uren te moeten spenderen aan koken. Het is nu overduidelijk : te veel zoetigheid en alcohol maken mij moe. Ik voelde me ongelooflijk energiek deze maand, opvallend. Ik slaap ook veel dieper.  Terwijl ik voordien steevast naar zoetigheid greep als ik mij moe voel… fout dus. Ik ben heel blij dat ik tijdens deze corona periode mijn gedachten en mijn focus kon richten op dit positief en gezond project, waarvoor dank. ’

11 september 2022

'Ik heb suikerstop 2.0 tot nu toe als heel positief ervaren! Dankzij de heerlijke recepten heb ik mijn eetgewoonten aangepast. Ik at al heel weinig vlees, maar liet het gewoon weg waardoor ik te weinig eiwitten at en dit compenseerde met teveel koolhydraten. Ik voel me nu veel beter en heb geen zin meer in zoet. 😀 Nu nog oefenen in wat trager en minder grote porties eten…' HR

11 september 2022

'Ik ben erg tevreden over mijn deelname aan jouw suikerstop programma. Wat ik meeneem naar de toekomst: ik ben er de afgelopen weken écht in geslaagd om niet alleen van suiker af te kicken, maar ook om écht véél gezonder te gaan eten.' LH

11 september 2022

- ik ben 3 kilo afgevallen '- mijn hongergevoel is sterk verminderd - ik slaap beter door - ik ben nu beter georganiseerd ifv koken en boodschappen doen -ik ben gemotiveerder om te bewegen: wandelen, fitness en voel me fitter' CC

11 september 2022

'Dankjewel voor al je recepten, tips en informatie… het programma kwam voor mij op het juiste moment, en heeft me weer op het goede voedingsspoor gezet… Je slaagt erin om ons gezond te leren eten zonder in te boeten op de smaak en zonder al te veel uren te moeten spenderen aan koken. Ik vond ALLE recepten lekker, sommige heel verrassend en het zet me aan om nieuwe dingen uit te proberen. Ze zijn erg afwisselend en je kan er ook (gezond) van snoepen, dus ik ben zeer tevreden.' ADL