Thermomix-demo

TM6: De ideale keukenpartner

De Thermomix TM6 van Vorwerk is een innovatieve keukenrobot die je heel wat werk uit handen neemt. Het apparaat verenigt twaalf onmisbare keukenapparaten in één toestel. Hij weegt, mixt, maalt, kneedt, stoomt, kookt, roert, emulgeert, enz. Het toestel biedt tal van culinaire mogelijkheden, werkt economisch en tijdsbesparend.

Verschil tussen TM6 en TM5

  • groter bedieningsscherm
  • weegschaal tot op 1g nauwkeurig (5g bij de TM5)
  • rechtstreekse connectie met het receptenplatform Cookidoo (bij de TM5 is hiervoor een Cook-key nodig)
  • bij guided cooking kunnen de porties (aantal personen waarvoor men kookt) aangepast worden

Nieuwe functies

  • aanstoven tot 160° (enkel beschikbaar via guided cooking modus)
  • sous vide koken: om vacuüm verpakt vlees of groenten langzaam te garen
  • fermenteren, vb yoghurt
  • slow cooking: langzame bereiding
Onmisbare keukenhulp

Ontdek hier alle functies

Getuigenissen

Christel

Na lang nadenken – de prijs is aanzienlijk – heb ik een thermomix TM6 aangeschaft en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik dacht dat het tijdrovend zou zijn om me deze manier van koken eigen te maken maar dat is helemaal niet het geval. Ik maak nu in een mum van tijd de gladste soepen, een perfecte kaas-of bechamelsaus, een gezonde salade en een minder gezond browniedeeg. Bovendien heb ik het gevoel dat koken minder een opdracht is geworden, dat ik bewuster omga met hoeveelheden en daardoor minder vet en suiker gebruik. Ik vind het ook interessant om te snuffelen in de Cookidoo website en recepten uit andere landen én in andere talen te ontdekken. De stoofpotjes worden de volgende uitdaging.

Magda V. uit Leuven

Ik had mij aangemeld bij Petra Vaes, diëtiste. Omdat het nieuwe dieet toch heel wat aanpassing vroeg besloot ik bij haar kookdemo te volgen vooral om gezond broodbeleg andere vegetarische recepten te leren bereiden. Petra maakte die avond lekkere en eenvoudige gerechtjes klaar en gebruikte daarbij haar thermomix waarbij ze telkens onderstreepte dat het ook met de gewone keukenuitrusting wel werkte. De vegetarische americain was super, het frambozenijs heerlijk. Ik zag dat alles klaar was op zeer korte tijd en geen enkele bereiding kon aanbranden of moest voortdurend in het oog gehouden worden. De thermomix liet me de daaropvolgende weken niet los! Ook al was het een zware investering ik besloot dat ik dergelijk toestel wel echt in mijn keuken wilde. Ik kocht een Thermomix en ik volgde een demo om alle functies te leren kennen en het elektronisch receptenboek te leren gebruiken. Ik was in de wolken en experimenteerde met de gerechten in het kookboek. De stappen waren zorgvuldig weergegeven, het resultaat was telkens verbluffend! Ik zocht op het internet nieuwe recepten op. ik verwende mijn vrienden op de slaatjes, de gestoomde gerechten, heerlijke sausjes en ijsjes van bevroren groenten, tijdens de warme dagen waren de koude soepjes een welgekomen verfrissing! Ik ben heel gelukkig met mijn aankoop, ik zou mijn thermomix niet kunnen missen en mijn vrienden zijn eveneens onder de indruk van de resultaten en vooral van mijn enthousiasme!