Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl


Gezonde eetgewoonten voor een energieke levensstijl

Navigeren door de wereld van voeding kan soms overweldigend zijn, met talloze verleidingen en tegenstrijdige adviezen. Maar wat als het geheim van een gezonde levensstijl eigenlijk eenvoudig was? Bij ‘Voeding in balans’ geloof ik in het belang van bewuste eetkeuzes die niet alleen voedzaam zijn, maar ook bijdragen aan een duurzame energie en welzijn gedurende de dag.

Ontbijt

Start je dag met een uitgebalanceerd ontbijt: geen boterham met choco of confituur, geen zoete ontbijtgranen of granola maar wel een ontbijt rijk aan volwaardige koolhydraten, eiwitten en vezels. Zo stijgt je suikerspiegel traag in de loop van de voormiddag, is je energie verzekerd en voorkom je een hongergevoel.

Lunch

Laat je niet verleiden tot een royaal belegd broodje of witte boterhammen met kaas maar kies voor een volwaardige lunch: neem groenten als basis en vul aan met een portie eiwitten en volwaardige koolhydraten. Neem tijd om rustig te eten, zet je werk even aan de kant en geniet van je maaltijd.

Diner

Alles in pakjes, zakjes, bokalen en kant- en- klare bereidingen is vaak sterk bewerkt, bevat toegevoegde suiker, teveel zout en vet en kan je beter vermijden.

Kies liever voor groenten als basis van je hoofdmaaltijd en vul aan met eiwitten en volwaardige koolhydraten. Soms is het zinvol om de koolhydraatportie bij de warme maaltijd te beperken en als vervanging te kiezen voor extra groenten (courgetteslierten, bloemkoolrijst, knolselderpuree zonder aardappel,…).

Eet liever niet te laat en maak het gezellig. Eet indien mogelijk samen voor een beter verzadigingsgevoel en meer voldoening van je maaltijd.