Skip to main content

“Een goede gezondheid is het mooiste wat je jezelf kunt geven”

“Een goede gezondheid is het mooiste wat je jezelf kunt geven”

In balans na de feesten: jouw gezondheidsboost voor 2024

januari 4, 2024

Ik wens je een gelukkig, gezond en fantastisch 2024 ‘in balans’! Hopelijk heb je afgelopen maand genoten van goed gezelschap en lekker eten!

Maar wist je dat de feestdagen een hele beproeving zijn voor ons spijsverteringsstelsel? Darmkrampen, een opgeblazen gevoel, verstopping of diarree, misselijkheid,… het zijn signalen van ons lichaam dat het allemaal wat te veel wordt.

Dat komt omdat we de normale honger- en verzadigingssignalen wel eens durven te negeren tijdens het feesten. Niet verwonderlijk als je nagaat hoe vaak je verleid wordt door allerlei lekkers. Het gevolg is dat we ons gemakkelijk overeten.


Wist je dat het volume van een lege maag ongeveer één liter is en dat een volledig gevulde maag zo’n drie liter aankan? Een overvolle maag drukt tegen het middenrif en onze longen waardoor ademen lastiger wordt. Door het gewicht van het voedsel kunnen we ons ook letterlijk ‘zwaar’ voelen.


Naast fysieke ongemakken loop je het risico van bij te komen. Een feestdis levert al gauw zo’n 2000 kilocalorieën, dat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën voor een vrouw, samengebald in één maaltijd! Bovendien zullen aperitiefhapjes, zoetigheden,… de suikerspiegel uit balans brengen en vetopslag bevorderen.

Ook alcohol stelt vooral de lever op de proef. Terwijl deze gemiddeld één standaardglas alcohol per uur de baas kan, drink je vaak meer en komt de lever onder druk te staan.

Bron: De Standaard 27/12/23

Gratis recepten

Tip van de week

“Turn your food into medicine and you won’t need medicines anymore.”

Jouw gezondheidsboost voor 2024!

Laat de festiviteiten achter je en omarm een gezonde start van 2024! Ontdek een reeks verkwikkende activiteiten die je lichaam en geest ondersteunen tijdens deze maand van vernieuwing.

 • Kookworkshop

  Dompel jezelf onder in een detox kookworkshop

  Geef je lichaam een pauze van de afgelopen feestdagen. Tijdens deze kookworkshop met detox-recepten, vol zuiverende voedingsstoffen, ondersteunen we volop de opruimprocessen in je lichaam! Gun jezelf een weldoende start van het nieuwe jaar, geef je gezondheid een boost en blaak weer van energie!

 • Suikerstop!

  Ontvang de nieuwe Suikerstop!-kookboeken

  Reserveer alvast je exemplaar van Suikerstop 1.0!- en 2.0!  en ontdek de zoete geheimen van een suikerbewust leven. Heb je reeds online gereserveerd, dan ben je welkom vanaf 19/1 om jouw exempla(a)r(en) op te pikken! Indien je koos voor verzenden, stuur ik jouw exempla(a)r(en) zo snel mogelijk op.

 • Suikerstop!

  Wegens succes: nieuwe groepssessie Suikerstop 2.0!

  Vanwege het overweldigende succes van het eerste Suikerstop!-programma in 2024, heb ik nieuwe data toegevoegd! Neem deel aan 5 online-sessies inclusief het Suikerstop 2.0!-kookboek, een GRATIS handige bladwijzer en een GRATIS boodschappenlijstje. Slechts 10 deelnemers per sessie, dus reserveer snel!

 • CSA

  Promo Continue Suikeranalyse:
  €30 korting

  Geniet de hele maand januari van een speciale korting! Betaal slechts €299 in plaats van €329 voor het complete Continue Suikeranalyse-traject. Voor verdere opvolging bied ik voordelige vervolgtrajecten van 5 of 10 sessies aan.

 • TMX-demo

  Ontdek de veelzijdigheid van Thermomix, vraag een demo aan

  Benieuwd naar de mogelijkheden van de Thermomix? Vraag nu een demonstratie aan en ontdek hoe dit geweldige keukenapparaat jouw kookervaring kan verbeteren!