Skip to main content

“Een goede gezondheid is het mooiste wat je jezelf kunt geven’

“Voor je lichaam zorgen is een investering. Je krijgt er iets voor terug dat onbetaalbaar is”

Heerlijke Ardèche…

april 26, 2024

Laatste dagje vakantie in Saou (Drôme-Ardèche). Het weer was niet al te best met een heel koude, schrale wind. Dag één al meteen een warme fleece gaan kopen 😉 Gisteren de eerste écht zonnige dag met 18 graden, dat deed deugd!

Maar wat een prachtige wandelingen hebben we gemaakt met een landschap dat afwisselt tussen bergen, lavendel-en bloemenvelden en een kabbelende Vèbre.

En hoe fier zijn ze hier op hun ‘produits du terroir’. Op een avondmarktje in het dorp kochten we aardbeien, zuurdesembrood, geitenkaas, lavendelhoning en groene asperges van lokale producenten. Nog nooit zo’n verse asperges gegeten! Overigens in een wip klaargemaakt in de Thermomix (haha ja, die is mee op vakantie). Je hoeft ze niet te schillen, enkel in stukken snijden, in het stoommandje leggen, de aspergepunten bovenop, 300 g water in de beker en 10 minuten stomen/ varoma. Afgewerkt met een beetje gesmolten bio-boter, citroensap en zeste, simpel maar ooh zo lekker!

Genoten van de rust, lekker eten, de natuur,.. simpele maar grootse dingen. Helemaal opgeladen en klaar om er weer aan te beginnen volgende week!

Gratis recepten

Tip van de week

“Turn your food into medicine and you won’t need medicines anymore.”