Skip to main content

“Een goede gezondheid is het mooiste wat je jezelf kunt geven”

“Een goede gezondheid is het mooiste wat je jezelf kunt geven”


maart 18, 2024

Leer je lichaam beter kennen en optimaliseer je gewichtsverlies met de Suikeranalyse!

Je suikerspiegel dag in dag uit monitoren, is dat niet iets voor diabetes-patiënten? Ja dat klopt, met de continue suikeranalyse kunnen diabetes-patiënten hun suikerspiegel, ook glycemie genaamd, elk moment van de dag volgen. En dat is belangrijk want een slechte regulering van de suikerspiegel kan bij diabetes patiënten tot complicaties leiden meer kans op hart- en vaatziekten.
februari 17, 2024

Semaglutide (Ozempic), het nieuwe wondermiddel?

Semaglutide, beter gekend als Ozempic, is een medicijn dat oorspronkelijk werd ontwikkeld om diabetes type 2 te behandelen. Het bleek echter ook invloed te hebben op het verminderen van de eetlust en leidde tot gewichtsverlies bij sommige patiënten.
februari 5, 2024

We gebruiken teveel suiker…

Onze suikerinname speelt een belangrijke rol als het gaat om gezondheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zou de dagelijkse suikerinname minder dan 10% van de totale dagelijkse energiebehoefte moeten zijn voor volwassenen en kinderen.
januari 3, 2024

Menopauze

Er verandert veel tijdens de menopauze. Doordat de hoeveelheid oestrogeen afneemt kunnen de bloedglucosewaarden stijgen, kan het visceraal vet (buikvet) toenemen en kan je gevoeliger worden voor ontstekingen.
december 20, 2023

Factcheckers gezien?

In de recentste aflevering van Factcheckers (te bekijken op VRT Max) stelden Britt en Thomas hun lichaam ten dienste van de wetenschap.
november 27, 2023

Wij hebben iets te vieren

Afgelopen tijd is er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe huisstijl. Dat resulteerde in een nieuw logo én een opfrissing van de website.
november 23, 2023

Eieren gezond?

Eieren bevatten gezonde stofjes zoals choline, foliumzuur, vitamine D, B- vitaminen, cysteïne en hoogwaardige eiwitten.
november 19, 2023

Suiker of zoetstof

Onze suikerinname is te hoog en dat brengt gezondheidsrisico’s met zich mee zoals overgewicht en obesitas, tandbederf, metabool syndroom, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker.
september 7, 2023

Ken jij de ‘Blue Zones’ al?

Dat zijn 5 plekken op de wereld waar de inwoners significant ouder worden dan op veel andere plaatsen. Op één daarvan mocht ik onlangs mijn vakantie doorbrengen: Kreta, de bakermat van de Mediteraanse keuken!

Gratis recepten

Tip van de week

“Turn your food into medicine and you won’t need medicines anymore.”