Skip to main content

“Een goede gezondheid is het mooiste wat je jezelf kunt geven”

“Een goede gezondheid is het mooiste wat je jezelf kunt geven”


juli 4, 2024
Ah, de zomer… Zodra het weer het toelaat, slaan we massaal aan het BBQ’en! Maar wat als je tegelijkertijd op je gewicht wilt letten? Geen zorgen, met een paar slimme keuzes en heerlijke recepten kun je volop genieten van zomerse BBQ-maaltijden zonder je zorgen te maken over je taille. Ontdek hier inspiratie om je BBQ-feest gezond én lekker te houden!
april 26, 2024
Laatste dagje vakantie in Saou (Drôme-Ardèche). Het weer was niet al te best met een heel koude, schrale wind. Dag één al meteen een warme fleece gaan kopen 😉 Gisteren de eerste écht zonnige dag met 18 graden, dat deed deugd! Maar wat een prachtige wandelingen hebben we gemaakt met een landschap dat afwisselt tussen […]
maart 18, 2024
Je suikerspiegel dag in dag uit monitoren, is dat niet iets voor diabetes-patiënten? Ja dat klopt, met de continue suikeranalyse kunnen diabetes-patiënten hun suikerspiegel, ook glycemie genaamd, elk moment van de dag volgen. En dat is belangrijk want een slechte regulering van de suikerspiegel kan bij diabetes patiënten tot complicaties leiden meer kans op hart- en vaatziekten.
februari 17, 2024
Semaglutide, beter gekend als Ozempic, is een medicijn dat oorspronkelijk werd ontwikkeld om diabetes type 2 te behandelen. Het bleek echter ook invloed te hebben op het verminderen van de eetlust en leidde tot gewichtsverlies bij sommige patiënten.
februari 5, 2024
Onze suikerinname speelt een belangrijke rol als het gaat om gezondheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zou de dagelijkse suikerinname minder dan 10% van de totale dagelijkse energiebehoefte moeten zijn voor volwassenen en kinderen.
januari 3, 2024
Er verandert veel tijdens de menopauze. Doordat de hoeveelheid oestrogeen afneemt kunnen de bloedglucosewaarden stijgen, kan het visceraal vet (buikvet) toenemen en kan je gevoeliger worden voor ontstekingen.
december 20, 2023
In de recentste aflevering van Factcheckers (te bekijken op VRT Max) stelden Britt en Thomas hun lichaam ten dienste van de wetenschap.
november 27, 2023
Afgelopen tijd is er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe huisstijl. Dat resulteerde in een nieuw logo én een opfrissing van de website.
november 23, 2023
Eieren bevatten gezonde stofjes zoals choline, foliumzuur, vitamine D, B- vitaminen, cysteïne en hoogwaardige eiwitten.
november 19, 2023
Onze suikerinname is te hoog en dat brengt gezondheidsrisico’s met zich mee zoals overgewicht en obesitas, tandbederf, metabool syndroom, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker.
september 7, 2023
Dat zijn 5 plekken op de wereld waar de inwoners significant ouder worden dan op veel andere plaatsen. Op één daarvan mocht ik onlangs mijn vakantie doorbrengen: Kreta, de bakermat van de Mediteraanse keuken!

Gratis recepten

Tip van de week

“Turn your food into medicine and you won’t need medicines anymore.”