Veggieburger met zomers slaatje
Ingrediënten
(nodig voor 4 personen)
- ½ krop krokante sla
- 3 tomaten
- ½ komkommer
- 200 g sperzieboontjes
- ½ rode ui
- scheutje wijnazijn
Voor de vinaigrette:
- ½ klp mosterd
- 2 el appelazijn
- 4 el olijfolie
- 1 handvol basilicum
- 1 hardgekookt ei
- 2 klp kappertjes
- 1 veggie burger / persoon
Bereiding
- Stoom de sperzieboontjes bijtgaar en spoel ze daarna onder koud water.
- Snij de rode ui fijn in halve maantjes, doe ze in een kommetje, bestrooi ze met een beetje zout en giet er wijnazijn over, laat dit minimum 30 minuten staan.
- Neem een kommetje en roer hierin de mosterd en appelazijn los, roer er daarna beetje bij beetje de olijfolie onder tot je een emulsie bekomt.
- Plet het ei en hak de kappertjes en de basilicum fijn, voeg alles bij de vinaigrette en roer om. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Snij de tomaten en komkommer in plakjes. Besprenkel de rauwkost met de vinaigrette en schik de gemarineerde ui erop.
- Bak de veggie burger in een pannetje en serveer met de salade.
Tip: let bij het kiezen van een veggie burger op de samenstelling.
Bij voorkeur bevat de burger <10 g vet/ 100 g en >10 g eiwit/ 100 g.Bijvoorbeeld ‘Le Burger’ van de Vegetarische slager:
8.6 g vet/100 g en 17 g eiwit/100 of ‘Bio vegetarische balletjes’ van Boni: 9.2 g vet en 17 g eiwit/ 100 g