Rijstwrap met groenten en dipsaus
Ingrediënten
Voor 4 wraps:
- 4 rijstvellen
- 1 wortel, geraspt of in fijne reepjes gesneden met mandoline
- 1 kleine courgette
- 1 rode paprika, in fijne reepjes gesneden met mandoline
- rijstazijn
- snuifje Himalayazout
- 1 paksoi, blad apart houden, witte deel fijnsnipperen
- 2 pijpajuintjes, in fijne reepjes snijden
- 1 avocado
- 1 handvol koriander
- 50g gepekelde gember
- 5g arame, 15 minuten laten weken in water, afgieten en vocht zachtjes uitknijpen
- 1 bakje kiemen (luzerne, radijs, broccoli)
- 1 à 2 klp wasabipasta
Voor de chlorella/spirulinadip:
- 2 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 klp zwarte sesamzaadjes
- ½ el citroensap
- 1 klp chlorella/spirulinapoeder
Bereiding
Besprenkel de wortel-, courgette- en paprikareepjes met rijstazijn en laat ze minstens ½u marineren. Duw de nerven van de paksoibladeren plat met een groot mes. Week 1 rijstvel kort in warm water en leg het op een bord. Leg er een paksoi blad op en schik een beetje van alle verschillende ingrediënten in het midden van het blad. Eventueel kan je op het paksoivel ook wat wasabi (ter grootte van een erwt) uitsmeren. Rol op tot een pakketje en serveer met de chlorella/spirulinadip.