Appelcake met yoghurt
Ingrediënten
(voor 1 cake)
- 150 g havermout
- 50 g amandelen
- 250 g Griekse yoghurt
- 4 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl kaneel
- snuifje zout
- 85 g rozijnen
- 2 grote appels
- scheutje citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de appels in blokjes en besprenkel ze met een beetje citroensap.
- Doe de amandelen in een hakmolentje en hak ze fijn.
- Voeg de havermout toe en hak fijn.
- Doe het meel in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, eieren, bakpoeder, zeezout en kaneel toe, meng alles goed door elkaar.
- Voeg de rozijnen en appelblokjes erbij en meng goed.
-
Tip: Variëren mag! In plaats van kaneel kan je ook vanille, speculaaskruiden of 5 spice specerijenmix gebruiken. Of vervang de appel door peer en de rozijntjes door stukjes dadel of vijg.