CGA-workshops de ideale gelegenheid om kennis te maken met de gezonde keuken

“workshops”

Gluten- en lactosevrij: zelf bakken

In deze workshop gaan we op zoek naar het ideale recept voor lekker, vezelrijk brood dat geen gluten of lactose bevat. Zo kan je bij je ontbijt genieten van een heerlijk zelfgemaakt boterhammetje. Maar daar blijft het niet bij. We maken ook koekjes, pannenkoeken, mueslirepen … Dat wordt smullen!

Meer info en inschrijvingen op www.colruytgroupacademy.be.

Wegens succes verlengd: gluten- en lactosevrij: lentemenu

Lekker gluten- of lactosevrij eten is soms een moeilijke zoektocht. Maar je kan nog steeds heerlijke recepten maken met lekkere en gezonde ingrediënten. In deze workshop stellen we een volledig lentemenu samen met aandacht voor ingrediënten die van nature gluten- of lactosevrij zijn. We beginnen met een hapje en een voorgerechtje. Dan gaan we over naar een heerlijk hoofdgerecht en verwennen onszelf met een zoet dessert. We profiteren volop van de lente en gaan aan de slag met de lekkerste seizoensgroenten en -fruit.

Meer info en inschrijvingen op www.colruytgroupacademy.be.

Wegens succes verlengd: vegetarische burgers

Veggieburgers zijn een ideale instap in de vegetarische keuken. We gaan aan de slag met groenten, granenvlokken, kaas en eieren. Ook een restje quinoa of peulvruchten kunnen we erin kwijt. Met lekkere bijgerechtjes en sausjes combineren we alles tot een heerlijke schotel.

Meer info en inschrijvingen op www.colruytgroupacademy.be.

Gezonde snacks

Dag dikmakers, hallo homemade healthy snacks!
Duik je bij een hongertje al eens snel in de snoepkast? Tijd om die gewoonte te veranderen! Ontdek makkelijke en evenwichtige alternatieven die je alle energie geven die je nodig hebt! Wat denk je van graanrepen, crackers, fruitsnoepjes of walnootkoekjes? Gezonde en biologische snacks om overal mee te nemen!

Meer info en inschrijvingen op www.colruytgroupacademy.be.

Afgelopen workshops:

Ontwerp je eigen voedingsdriehoek

Net zoals een auto rijdt op benzine, zijn koolhydraten de brandstof voor onze hersen- en spiercellen. En toch hebben ze niet altijd de beste reputatie. Hoe komt dat? En kan je ze soms beter weren uit je voeding? Tijdens deze lezing die gegeven wordt door een diëtist of voedingsconsulent, ontdek je wat koolhydraten precies zijn en leer je een onderscheid te maken tussen ‘goede en minder goede’ koolhydraten.

Meer info en inschrijvingen op www.colruytgroupacademy.be.

Soep, altijd goed

Wat bestaat er in alle kleuren, smaken en diktes en is altijd lekker? Juist, soep!
Van een lekker tasje soep kan je het hele jaar door genieten. Een hartverwarmende kom op een koude winterdag of een frisse gazpacho in de zomer. In soep kan je eindeloos ingrediënten combineren, ideaal om je groenterestjes te verwerken. Je kan je soep ook iets extra geven met brood, croutons, balletjes, soepstengels … In deze workshop duiken we in de veelzijdigheid van soep en maken we verrassende combinaties met seizoensgroenten.  Lekker, gezond, makkelijk en altijd weer iets nieuws, dat is soep!

Meer info en inschrijvingen op www.colruytgroupacademy.be.

Bio en veggie: energieboost

Een bord vol groenten of een stuk fruit als tussendoortje, misschien heb je al heel wat goede gewoonten. Maar met extra superfoods zoals rodebietenextract, açai en bosbessen doe je nog beter. Je hebt er niet veel van nodig om meteen je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te hebben. Ze geven je een energieboost en verhogen je weerstand. We verwerken ze in allerlei gerechten. Zo starten we met een originele smoothie. Ontdek wat deze workshop nog allemaal in petto heeft!

Meer info en inschrijvingen op www.colruytgroupacademy.be.