Petra begeleidt je naar een gezonder leven

Gezonder eten met raad en daad!

Waarvoor kan je bij Petra terecht?

Benieuwd waarom ik diëtiste werd?

Mijn ouders waren hardwerkende zelfstandigen met een kippenslachterij. Het logische gevolg was dat ik op mijn twaalfde op internaat werd gestuurd, net als mijn twee zussen en broer.
De dagelijkse kost die ik daar te eten kreeg, was meer een opgave dan een deugd. Zo herinner ik me nog levendig een bruinkleurige hoop groenten die spinazie moest voorstellen, in combinatie met een rubberen lapje vlees, een berg glazige aardappelen en een ondefinieerbare saus. Of wat dacht je van macaroni met kaassaus op dinsdag en de dag erna als dessert vanillepudding met jawel, macaroni!

Toen ik 16 werd, kreeg ik tijdens de middagpauze wat meer vrijheid. Voortaan mocht ik het traject tussen de refter en de school in mijn eentje afleggen.
Het duurde niet lang of ik ontdekte een klein maar fijn vegetarisch restaurantje op mijn weg. Het lukte me om er stiekem te gaan lunchen zonder betrapt te worden.

Ik kan me de avontuurlijke en frisse, authentieke smaken van het kleurrijke groentetaartje, de pompoensoep met gember en de kaastaart met frambozen die ik daar proefde nog zo herinneren. Wat een genot voor het oog, wat een succulente smaken en vooral wat een ongelooflijk contrast met de fletse, plat gekookte, kleurloze internaatskost.
Ook het enthousiasme waarmee de eigenaar vertelde over zijn gezonde creaties werkten aanstekelijk waardoor ik in het weekend thuis naar hartelust begon te experimenteren. Heel mijn familie genoot van mijn keukenuitspattingen.

De keuze om voedings- en dieetleer te gaan studeren was de volgende logische stap in mijn ontdekkingstocht… Een stap waar ik nu, meer dan twintig jaar later, nog elke dag blij mee ben.

Dankzij de positieve reacties van mensen als “Jij maakte van mijn eerste vermageringsdag een feest”, smaakt dit nog altijd naar meer.